Zloženie Rady školy pri SOŠD Martin-Priekopa

Stredná odborná škola dopravná

Stredná odborná škola dopravná Martin-Priekopa
Stredná odborná škola dopravná, Zelená 2, 036 08 Martin-Priekopa
Športové aktivity 2023 - 2024
   Účelové cvičenie V utorok 3.10.2023 sa naši žiaci I.ročníkov zúčastnili ÚČELOVÉHO CVIČENIA. Okrem turistického pochodu sme sa venovali aj zdravotnej príprave a topografii. Slnečné počasie a príroda boli zdrojom dobrej nálady. Okrem turistiky sme si dopriali aj relax a zábavu vo forme futbalu. Užili sme si krásny deň.
   ŠTRBArace 2023 Streda (4.10.2023) sa niesla v športovom duchu pre našich štyroch žiakov (Marek Kubica, Alex Truchlík, Natália Šimeková a Zuzana Lahútová), ktorí sa zúčastnili Majstrovstiev Slovenska v prekážkovom behu žiakov a žiakov Stredných škôl " ŠTRBArace2023".
   Účelové cvičenie Upršaný a studený pondelok (9.10.2023) sme sa so žiakmi druhých ročníkov zúčastnili ÚČELOVÉHO CVIČENIA. Unavení, ale s dobrou náladou sme cieľ dňa splnili.
   KOŽaZ V dňoch 10. - 12. októbra 2023 sa žiaci tretích ročníkov zúčastnili povinného KURZU OCHRANY ŽIVOTA A ZDRAVIA. V utorok 10.10.2023 sme navštívili Základňu výcviku v Martine, kde si vojaci pre našich žiakov pripravili rôzne stanovištia zo zaujímavými úlohami. Žiaci strieľali zo vzduchovky, obnovili si poznatky zo zdravotníckej prípravy, civilnej obrany, topografie, základov prežitia a videli rôzne ukážky z vojenského výcviku, výzbroje a techniky. V stredu 11.10 2023 sme navštívili Okresné riaditeľstvo hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Martine na Stráňach, kde sa žiaci dozvedeli, čo obnáša krásna ale aj náročná práca hasičov. Taktiež si obnovili poznatky zo zdravotnej a civilnej obrany. Štvrtok - 12.10.2023 sa niesol v turistickom duchu, kde žiaci získali zručnosti v oblasti telesnej zdatnosti a odolnosti organizmu na záťaž. Boli to krásne tri dni plné dobrej nálady.
   Beh 17. NovembraV piatok 10.11.2023 sa uskutočnil 57. ročník "BEHU 17. NOVEMBRA". Aj napriek upršanému počasiu sa najlepšie z našich žiakov vo svojej kategórii umiestnil na 28. mieste Lukáš Harasin z III.AOC. Gratulujeme.
  OK v bedmintone Dňa 28.11.2023 sme sa zúčastnili okresného kola v bedmintone. Aj napriek tomu, že sme do krajského kola nepostúpili užili sme si krásny športový deň.
  MLADÍ TURČIANSKI SILÁCI 2023 V utorok 12.12.2023 sa žiaci našej školy zúčastnili súťaže "MLADÍ TURČIANSKI SILÁCI 2023", kde si zmerali sily so svojimi rovesníkmi a nadobudli nové skúsenosti, aj napriek tomu, že sa na súťaži neumiestili zažili krásny deň.
  Lyžiarsky kurz V dňoch 8. - 12. januára 2024 sme sa zúčastnili pobytového lyžiarskeho kurzu na Malinô Brdo okres Ružomberok. Užili sme si slnečné a chladné počasie. Žiaci okrem lyžovačky zažili aj pekné chvíle na turistike - navštívili dedinku Vlkolínec, získali nové informácie na prednáškach o lyžovaní a o práci záchranárov z Horskej služby. Počas večerov si zahrali rôzne spoločenské hry. Zúčastnili sa súťaží (najlepší lyžiar, najlepšie zlepšenie v lyžovaní, najkrajšie upratané izba počas celého týždňa...) a hrali o chutné a sladké prekvapenia, získali medaile a diplomy. Bolo super.